Levné a praktické způsoby balení jídla: Jak vám zatavovací misky ušetří čas a peníze

Lámete si hlavu nad tím, jak ve vašem podniku zabalit velké množství jídel co nejrychleji a tak, aby se všechny pokrmy dostaly nepoškozené k zákazníkům? Pak pro vás máme jeden skvělý tip – zatavovací misky, díky kterým už pro vás balení nebude překážkou.

Obsah

Zatavovací misky se stávají stále populárnější volbou díky jejich praktičnosti, ekonomičnosti a schopnosti udržet jídlo čerstvé po delší dobu. Podívejte se s námi, jaké jsou jejich hlavní výhody a jak je opravdu využít na maximum.

Způsoby balení jídla

Balení jídel v podnicích je součástí každodenního provozu. V nejlepším případě by mělo být balení rychlé a jednoduché, ale zároveň by obaly měly pokrmy ochránit před vylitím či vysypáním.

Papírové obaly

Jednou z možností je použití papírových obalů, které jsou spolehlivé, ale zároveň jsou po použití snadněji rozložitelné, a tudíž tolik nezatěžují životní prostředí. Jejich nevýhodou je to, že v nich jídlo není možné uchovávat příliš dlouhou dobu. V tom případě jsou lepší variantou obaly plastové, třeba zatavovací misky.

Zatavovací misky

Zatavovací misky jsou vyrobené z plastu a umožňují hermetické uzavření pomocí tepla. Tento proces zajišťuje, že do nádoby nevnikne vzduch ani vlhkost, což pomáhá uchovávat potraviny čerstvé a prodlužuje jejich trvanlivost. Jídlo lze poté pohodlně opět ohřát v mikrovlnné troubě.

Zatavitelné misky na jídlo u nás najdete v několika provedení. Pro běžné pokrmy se hodí dvoukomorové či tříkomorové misky, do nichž díky odděleném prostoru bezpečně naservírujete i přílohy. U misek na polévku si můžete vybrat, zda vám více vyhovuje kulatý či obdélníkový tvar.

Hlavní výhody zatavovacích misek

Zatavovací misky jsou stále oblíbenější volbou, zvlášť v podnicích, kde je velký provoz v rámci rozvozu nebo výdeje s sebou. Misky zatavené fólií mají hned několik hlavních výhod:

  1. Čerstvost a trvanlivost:

    • Hermetické uzavření zabraňuje přístupu vzduchu a vlhkosti, což zpomaluje proces kažení potravin.
    • Jídlo zůstává čerstvé a chutné po delší dobu.
    • Pokrmy si může zákazník snadno opětovně ohřát v mikrovlnné troubě.
  2. Úspora peněz:

    • Náklady na pořízení zatavovacího stroje a misek jsou většinou nízké. Ve stroji můžete snadno měnit matrice podle toho, jakou misku zrovna potřebujete uzavřít.
  3. Úspora času:

    • Jídlo do misek stačí naložit a zafóliovat. Nepotřebujete žádné další krabičky, sáčky ani nic podobného.
  4. Snadná přeprava a skladování:

    • Zatavovací misky jsou ideální pro přepravu jídel. Můžete se na ně totiž 100% spolehnout a být si jistí, že se jídlo nevysype či nevylije.
    • Díky kompaktnímu tvaru a odolnosti jsou snadno skladovatelné v lednici nebo mrazáku.

zatavovacistroj

Jak správně používat zatavovací misky

Používání zatavovacího stroje a misek je více než jednoduché. K balení potřebujete pouze misku, stroj a fólii… a samozřejmě nějaké to dobré jídlo.

  1. Výběr správných misek:
    • Investujte do kvalitních zatavovacích misek, které jsou vhodné pro mikrovlnné trouby i mrazáky.
    • Volte různé velikosti podle druhu a množství potravin, které chcete balit. Misky seženete nejen obdélníkové, ale i kulaté, které jsou perfektní pro balení polévek a salátů.
  2. Zatavování a skladování:
    • Zatavovací misky naplňte přiměřeným množstvím jídla, aby se nádoba dala snadno uzavřít.
    • Použijte zatavovací přístroj pro uzavření misky fólií.

Zatavovací misky jsou spolehlivým parťákem pro rychlé a spolehlivé balení hotových jídel, který se vám bude hodit v náročném denním provozu. Zákazníci určitě ocení také to, že lze jídlo v miskách snadno ohřát, ale i uchovávat.

V nabídce najdete vše, co pro zatavování potřebujete – stroj, misky i pevné fólie. Důležitou součástí jsou také správné matrice, díky nimž můžete pro balení používat různé typy misek.

Nejčastější dotazy

Jak skladovat hotové jídlo?

Hotové pokrmy můžete skladovat například v zatavovacích miskách, které jsou dobře uzavřené fólií. Fólie zamezí působení vzduchu na pokrmy a uchová jej déle čerstvým.

Jak zabalit pizzu?

Na balení pizzy zatavovací misky asi neužijete, ale osvědčenou a spolehlivou volbou jsou klasické velké papírové pizza krabice.